Volgers

woensdag 23 mei 2012

Make It Crafty - Dream come true
Hallo allemaal,

Hierbij wil ik jullie de tutorial laten zien die ik gemaakt heb voor het Copic Marker Benelux blog, het gaat over het gebruik van de "Activator" en dat gebruik ik in de tutorial op twee manieren.
 Had het al even in huis maar het stond er maar, toch gaan proberen en echt geweldig wat je er allemaal mee kan. 


Heb voor kaart een digi gekozen van Make it Crafty, we gaan een muur maken als achtergrond en de wafels van het ijsje gaan we ook structuur geven. We hebben nodig een digi met een masker als je de air-bruch gebruikt maar je kan de achtergrond ook gewoon inkleuren.  


We leggen het masker precies op de digi en ook een strook om de onderkant van de muur aan te geven en dan kunnen we de muur in de gewenste kleur spuiten hier heb ik gekozen voor de E33.


Als de achtergrond gespoten is pakken we de een stempel en ik heb gekozen voor een muur stempel van Magnolia hier spuiten we de Activator op en gaan gelijk door met stempelen.


Zo is er dan een muur ontstaan, de Activator duwt de inkt weg net als de blender zeg maar.


Dan haal ik de strook weg en leg die aan de andere kant en kan ik de onder kant spuiten.


Vond het toch een beetje kaal zo dus heb er nog een magnolia stempel overheen gezet.


Als we alles dan verwijderen komt het er zo uit te zien. Nou vind ik zelf de wafels nog al groot en er zit geen patroontje in, dus die gaan we er zelf in maken.  


We kleuren de wafels in de gewenste kleur ik heb gekozen voor de E42, E41, en de E40. Maken weer een masker waar we de wafels uit knippen.


We passen het masker weer precies op de digi + 1 stukje wafel.


Voor de wafel heb ik gekozen voor een bolletjes patroontje, we kleuren de stempel de gewenste kleur in dit geval heb ik gekozen voor de E44 en spuiten na het kleuren er weer Activator op en gaan stempelen.


De Activator maakt eigenlijk de copic inkt weer vloeibaar.


Nu wisselen we de wafeltjes en herhalen het nogmaals.


En zo komt het er dan uit te zien, en kan je verder met het in kleuren van de digi.
Om de stempel weer schoon te maken spuit je hem weer in met Activator en met een doekje haal je de achter gebleven inkt er zo af.
Deze techniek kan je overal op uitvoeren en met iedere gewenste kleur op bij voorbeeld een jurkje van een Magnolia want die zijn meestal ook effen of een hoedje, huisje, een beertje net naar gelang wat voor patroontje je kiest voor de stempel. 
Dus alleen Activator dan krijg je witte lijnen en als je eerst je stempel kleurt met copic's  krijg je gekleurde lijnen.


En zo is die dan ingekleurd en zeg nou wie droomt er niet van zo'n groot ijsje.Huid   E11, E00, E000
Donker Blauw   , B39, B37, B34, B32, BG0000
Rood in de kleding   C8, E59, R46, R27, R22
Rood van de aardbei   YG97, YG95, R46, R27, R22
Wit in de kleding en de slagroom   N0, N1, N2, B60
Het ijsje   R35,R32, R30
Het Haar  E37, E35, E31, Y26, Y23, E50

Hoop dat jullie het wat vinden, mocht het toch niet helemaal duidelijk zijn even melden en dan ga ik het nog een keer uitleggen.
Heb naar aanleiding van de plaatsing op het Copic blog de vraag gekregen waar de muur stempel van Magnolia te koop is, nou heb ik deze al een aantal jaar en kan wel zeggen dat dit mijn meest gebruikte Magnolia stempel is omdat hij voor zoveel dingen te gebruiken is. Marloes van Doe@ding heeft  hem weer bestel en ze zijn binnen dus mocht iemand interesse hebben klik hier dan kom je op het blog van Doe@ding want de webwinkel is even uit de lucht maar als je belt kan je hem zo bestellen.

12 opmerkingen:

Mariken zei

Hoi Wenda,
wat een geweldige kaart, en ook deze heb ik van dichtbij mogen bewonderen. Leuke tutorial heb je gemaakt, duidelijk uitgelegd.
liefs Mariken.

Leintje* zei

Hij is prachtig geworden Wenda! En wat een leuk spul is dat "aviator" ofzo, daar moet ik ook eens voor kijken!

Liefs,
Leintje*

Nellie zei

Hoi Wenda

ik zit helemaal ohhhhhhhhhh wat is dit weer mooi ingekleurd en dank je wel voor de duidelijke uitleg en je kaart is weer super

Liefs Nellie

Jolanda zei

Prachtige kaart Wenda, en wat een goede uitleg van hoe je het hebt gedaan, super!!!

Margo zei

Wat cool zeg ! Echt helemaal geweldig !!!! Ik zie zo nooit wat ik met zo'n stempel moet als die die jij bvb voor de wafeltjes hebt gebruikt ! Nu is het dus duidelijk ! Is echt een heel toffe techniek, die ga ik zeker ook eens uitproberen en wat heb je weer fantastisch mooi ingekleurd !
Liefs
Margo

Riet zei

Schitterende kaart,lief afdrukje,zo mooi ingekleurd.
Prachtig papier.

Liefs Riet.

arjette zei

Super Wenda, wij hebben deze bjoetie in het echie mogen bewonderen en dan is tie nóg mooier!!!! Volgens mij is de uitleg helemaal duidelijk hoor!!!

gr. arjette.

Babette zei

Mooi kaartje en die digi is prachtig ingekleurd. bedankt voor de tutorial.
groetjes Babette

Astrid zei

Een bjoetie van een kaart Wenda en natuurlijk weer schitterend ingekleurd, bedankt voor de tutorial hoor !!

liefs Astrid

celia zei

Schitterend hoe je kleurt, ik bewonder je werk al een hele tijd op het CMB-blog en nu mag ik je trotse DT maatje zijn voor de volgende zes maand! Ik kijk er naar uit!
Veel liefs, Celia.

June Nelson zei

WOW this is amazing and what alot of effort you put into your cards, your just fantastic!!!!!! xxxx

Shelby zei

OMG!! This is soooo cool. I can't wait to give this a try!

Shelby